اهمیت امنیت سایبری در دنیای دیجیتال
امنیت سایبری مکانیسمی است که از رایانه ها، سرورها، دستگاههای تلفن همراه، سیستمهای الکترونیکی، شبکهها و دادهها در برابر حملات مخرب دفاع میکند. همچنین به عنوان امنیت فناوری اطلاعات یا امنیت اطلاعات الکترونیکی شناخته میشود. این اصطلاح در زمینههای مختلفی از تجارت تا رایانههای سیار اعمال میشود و میتواند به چند دسته رایج تقسیم شود.
1- امنیت شبکه روشی است برای ایمن سازی شبکه رایانهای از متجاوزان چه مهاجمان هدفمند و چه بدافزارهای فرصت طلب.
2- امنیت برنامه بر تمیز نگه داشتن نرم افزار و دستگاه ها از تهدید متمرکز است. یک برنامه به خطر افتاده می تواند دسترسی به داده هایی را که برای محافظت از آن ها طراحی شده فراهم کند. امنیت موفقیت آمیز از مرحله طراحی و قبل از استقرار برنامه یا دستگاه آغاز میشود.
3-امنیت اطلاعات از یکپارچگی و حریم خصوصی داده ها چه در فضای ذخیره سازی و چه در حین انتقال محافظت میکند.
4- امنیت عملیاتی شامل فرآیندها و تصمیمات مربوط به رسیدگی و محافظت از دارایی های داده است. مجوزهای کاربران هنگام دسترسی به شبکه و رویه هایی که نحوه و مکان ذخیره یا اشتراک داده ها را تعیین می کنند همه در این چتر قرار می گیرند.
5- بازیابی فاجعه و تداوم تجارت نحوه پاسخگویی یک سازمان به یک حادثه امنیت سایبری یا هر رویداد دیگری را که باعث از بین رفتن عملیات یا دادهها میشود تعریف می کند. سیاست های بازیابی فاجعه نحوه بازگرداندن سازمان به فعالیت ها و اطلاعات خود را برای بازگشت به همان ظرفیت عملیاتی قبل از واقعه تعیین میکند. تداوم کسب و کار طرحی است که سازمان در هنگام تلاش برای فعالیت بدون منابع خاص به آن برمیگردد.
6-آموزش کاربر نهایی به غیر قابل پیش بینی ترین عامل امنیت سایبری می پردازد. هر کس میتواند به طور تصادفی با رعایت نکردن روشهای امنیتی مناسب ، ویروسی را به یک سیستم در غیر این صورت ایمن وارد کند. آموزش به کاربران برای حذف پیوستهای مشکوک ایمیل، عدم اتصال درایوهای USB ناشناس و سایر درس های مهم دیگر برای امنیت هر سازمانی حیاتی است.
سر فصل ها:
استادیار مهندسی کامپیوتر
دانشگاه کردستان
مهارتها
رمزنگاری
امنیت شهر هوشمند
الگوریتم